GRAFİK TASARIM
Grafik tasarımın temelinde, karşı tarafın duygu ve düşüncesini harekete geçirme fikri vardır. Kağıt üzerinde, dijital ortamda yada fiziksel olarak farklı biçimlerde bunu geçekleştirmesi mümkündür. Bir çok farklı meslek grubu ile iç içe bir şekilde çalışıldığını görmek mümkündür. Grafik işlerini reklam sektöründe, dijital sanatlarda, tüketim odaklı ambalajların üzerinde ve buna benzer çok fazla alanda görmek mümkündür. Grafik tasarımı yaparken, oran orantısı, iletilmek istenilen mesajın net olarak anlatılması, perspektifi, bir birini tekrar eden yapıların uyumlu bir şekilde kullanımı gibi bir çok detaya dikkat edilmesi gerekmektedir.
GRAFİK TASARIM İŞİ
Grafik tasarımı, bir çok farklı yeni bir şey ortaya çıkarma düşüncesine dayalı meslek grubu ile benzerlik göstermektedir. Bu meslek grubunun çalışma yelpazesi de çok geniştir. Bir çok sektörü ve iş dalını kapsadığı için çoğu üniversitede grafik adı altında bazı dersler anlatılmaktadır.
YETENEK SINAVLARI İLE GRAFİK BÖLÜMÜ NASIL KAZANILIR?
Ülkemizde güzel sanatlara hazırlık sınavları ile birçok bölümü kazanmak mümkündür. Onlardan bir tanesi de grafik tasarımdır. Her okul sınavını kendi bünyesinde yapmaktadır. TYT sınavında belli bir puanın üzerinde alan öğrenciler, okulun açtığı başvurulara kaydını yaparak sınava girmeye hak kazanmaktadır. Okulların sınav formatlarında farklılık gösterdiğini görürüz. Tek sınav yapıp desen ağırlıklı soru soran okulların yanı sıra, barajda imgesel, bölümde afiş, ambalaj ya da kavramlardan kompozisyon isteyip, son aşama olarak da mülakat yapan okullar da vardır. Okullardaki grafik bölümlerinde, birçok disiplini kapsayan eğitimler alınmaktadır. Çoğu meslek ile entegre olarak çalışabildiği için ders içeriklerinde de bu durumdan dolayı kapsamlı ve yoğun bir eğitim süreci geçmektedir. Ülke genelinde ve tüm dünyada kendine her zaman yer bulabilmiş bu meslek, bir çok iş imkanını da beraberinde getirmektedir.