ROLLER DESIGN STUDIO OLARAK HEDEFİNİZE YÖNELİK ÇALIŞMALARINIZDA REHBER OLUYORUZ!
GÜZEL SANATLARA HAZIRLIK SINAVLARI İLE HEYKEL BÖLÜMÜ
Yetenek sınavları ile heykel bölümünde okumak mümkündür. Her okulun kendi bünyesinde ayrı olarak yaptığı sınavlara başvurarak kazanma şansı elde edebilirsiniz. Heykel bölümlerinde verilen eğitimlerin amacı, görsel, tasarımsal ve sanatsal olarak donanımlı öğrenciler yetiştirip sanatçı statüsünde mezun etmektir. Okullarda sanatsal eğitimlerin yanı sıra iş hayatınada hazırlamaktadır. Okullarda geçekleşen sempozyumlar, seminerler, paneller, ünlü tasarımcılar ile yapılan söyleşiler, okul sürecinizden sonraki hayata hazırlamak açısından da önem arz etmektedir. Bir işi tek bir boyutu ile bilmek yerine yan birimleri ile beraber yürütmek katma değer açısından çok daha kıymetli olacağı için heykel bölümü de çizer kelimesinin yanına çok okuyan, araştıran ve her anlamda donanımlı birey yetiştirmeyi ilke edinmiş bir bölümdür. Okul hayatından sonra birçok farklı iş imkanı sunmaktadır. Burada belirleyici olan sizin hangi alanda ilerlemek istediğinizdir. Mezun olan öğrenciler heykeltraş statüsü aldıktan sonra, tiyatrolarda dekoratörlük, kalıpçı, restorasyon uzmanlığı, üniversitelerde ve diğer kurumlarda eğitmenlik gibi çok farklı meslek gruplarında çalışabilmektedir. Sınav formatlarını incelediğimizde TYT sınavından belirli bir puanın üzerinde alan öğrenciler sınava girmeye hak kazanır. Sınavlar ağırlıklı olarak baraj ve desen merkezli ilerler. Her okulun kendi bünyesinde ayrı ayrı yapılan bu sınavlar tüm sonuçların ortalaması alınarak kontenjana göre listelerini oluşturur.
İmgesel Nedir?
İmgesel çizimi kısaca hayalden yapılan çizim manasındadır. Çizim yapan kişinin belli bir hikâye veya metin doğrultusunda kurgulayıp kağıda aktardığı çizim türüdür. Yetenek sınavlarında devlet ve özel üniversitelerin sıkça sorduğu bir soru türüdür.
GSF Hazırlık Eğitimi Kimler İçin?
-Güzel Sanatlar Üniversitelerinin yetenek sınavlarına akademik çizim teknikleri ile hazırlık yapıp başarı elde etmek isteyen öğrenciler,
-Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Marmara Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi Devlet Üniversitelerinde (Grafik, Resim, Moda Tasarımı, Heykel, Sahne Dekor, Animasyon ..) bölümlerinde eğitim görmek isteyen öğrenciler,
-Yeditepe Üniversitesi gibi Vakıf üniversitelerdeki (Moda Tasarımı, Plastik Sanatlar, Grafik..) bölümlerinde eğitim görmek isteyen öğrenciler katılabilir.
GSF Hazırlık Eğitiminin İçeriği
-Eğitime katılan tüm öğrenciler ile akademik çizim tekniklerini merkeze alarak alt yapı oluşturulmaktadır. Perspektif teknikleri ile başlanarak, mekan, figür, anatomi, nesne, ışık gölge, ölçülü çizim gibi tüm sınavlarda ve sınav sonrasında her çizerin öğrenmesi gereken bilgileri içeren zengin bir eğitim alacaksınız.
GSF Hazırlık Eğitiminin Sonundaki Kazanımlar
-Eğitimi tamamladığınızda Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin sınavlarında başarı elde edecek konumda olacaksınız.
-İmgesel veya referanslı çizimlerdeki tüm teknikleri kavrayacaksınız.
HEYKEL BÖLÜMÜ OLAN ÜNİVERSİTELER
-MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-MARMARA GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-ERCİYES GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-SELÇUK GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-DOKUZ EYLÜL GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-ORDU GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-AKDENİZ GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-ANADOLU GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-MERSİN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-MUĞLA SITKI KOÇMAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-HACETTEPE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-SİVAS CUMHURİYET GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-KOCAELİ GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)
-TRAKYA GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ- (DEVLET ÜNİVERSİTESİ)